Beyoncé'nin 'Kovboy Carter' Sesh'i Yeni Moda Çılgınlığına İlham Verecek

Kırmızı ve mavi kurdelelerle kaplı beyaz polyester kumaşla kaplı 10 doları kazanmak Shannon McLain'e bir saatten az bir maliyete mal oldu. Ve onun bağlılık sözü: “BEYHIVE”, büyük harflerle nesnenin üzerine cesurca damgalanmıştır.

34 yaşındaki McClain her zaman giyinmeyi sevmiştir. Liseden beri giyiniyor, benzersiz kıyafetler topluyor ve kendi parçalarını tasarlıyor. Ancak hatırlayabildiği kadarıyla daha önce vücudunun etrafına hiç sari sarmamıştı. Beyoncé'nin yakında çıkacak albümü “Cowboy Carter”ın kapak resmini gördü.

bir resimde Instagram'ında yayınladıSüperstar, tam rodeo kıyafetleri ve albümün adının yazılı olduğu fırfırlı bir sari giymiş, dört nala koşan beyaz bir aygırın üzerinde oturuyor. Başka bir fotoğrafta ise vücudunu kaplayan sadece bir sari var ve üzerinde “Act ii Bainsey” yazısı bulunuyor; bu haber hayranların ve medya kuruluşlarının hemen bildirdiği bir haber. kodunu çözmek için.

McClain sarilerden “Çok güzeller” dedi. “Onları kendin yapmayı denemem gerektiğini hemen anladım. … Aşağıya indim ve dikiş makinesinden çıktım.

Beyoncé'nin, dünyanın dört bir yanındaki hayranlar arasında çizgili görünümlerde ve aynalı kovboy şapkalarında patlamaya yol açan dünya turunu başlatan Act I “Revival” albümünün üzerinden neredeyse iki yıl geçti. Beyoncé'nin Cuma günü çıkacak bir sonraki solo albümünün tanıtım yayınıyla birlikte hayranlar, kuşağın Houston yerlisinin taşra dönemi ve olası performansları için yeni bir motif olmasını bekliyor.

McClain gibi bazıları parçalarını elle yapıyor. Diğerleri, kendi ifadeleriyle işlenmiş özel sariler için Etsy satıcılarına akın ediyor – büyüyen bir moda çılgınlığının ışıltılı kıyafetleri genellikle dekoratif olarak ve gösterilerde, mezuniyet törenlerinde ve bekarlığa veda partilerinde tuhaf semboller olarak giyiliyor.

31 yaşındaki Allie Birde, geçen hafta bir Etsy satıcısından “Kovboy Allie” kuşağını özel olarak sipariş ederken nihai aksesuar ihtiyacını tahmin ediyordu; bu, gelecekteki bir gösteride veya rodeoda giyeceğini söylediği bir şeydi. Birde, “Acele gelmeden kesinlikle istiyorum çünkü gümüş 'rönesans' ürünlerinin fiyatları çok ciddi şekilde arttı.” dedi. “Bu yüzden temelde bunun önüne geçmeye çalıştım.”

READ  Teksas'ta okul saç kesimi, CROWN Darryl George'u yargıç kuralları nedeniyle görevden uzaklaştırarak yasayı ihlal etmiyor

Beyoncé'nin “Kovboy Carter” için sarilerin daha yaygın olacağı başka bir dünya turuna çıkıp çıkmayacağı belli değil. Ama en azından Jordan Goode, yakın zamanda Beyoncé temalı bir partiye sipariş ettikleri “Kovboy Jore” kuşağını takabileceklerini hayal ediyor. 21 yaşındaki Goode, “Sarisler aslında benim tarzımın bir parçası değil ama ben her zaman yeni stiller keşfetmeye açığım” dedi.

“Ve Beyoncé büyük bir etki yaratıyor çünkü o benim en sevdiğim sanatçılardan biri” diye eklediler.

gibi Bir yıldız var O paylaştı “Cowboy Carter” son albüm duyurusunda dinleyicilerini şaşırtmayı, bilgilendirmeyi ve ilham vermeyi amaçlıyor.

McClain, “Beyoncé bizi başka bir muhteşem yolculuğa çıkarmaya hazır görünüyor ve ben de bunu duymak ve anlamak istiyorum” dedi. “Kovboy şapkasının nedenini anlamasak da disko kovboy şapkasının 'Rönesans'ın simgesi olmasının çok ilginç olduğunu düşünüyorum. [was important] Hala. Bu yüzden buraya daha çok gelecek olduğunu düşünüyorum.

Pek çok hayran, Perde I ve II'nin görsel tutarlılığına zaten dikkat çekmişti. Her iki kapakta da Beyoncé'nin ata binerken minimal ama çarpıcı tasvirleri yer alıyor. Ve sahnelerdeki stil (püsküllü ceketler, kovboy şapkaları ve çizmeler) başını salladı YeeHaw gündemiSiyah kovboy kültürünü müzik ve moda yoluyla yeniden canlandırmayı amaçlayan bir internet hareketi.

Ancak sari'nin II. Perde'ye dahil edilmesi bir moda ifadesinden daha fazlasıdır. Hayranlar “Kovboy Carter”ın ana kapakta eksik olduğundan şüpheleniyordu Beyoncé'nin evli ismine ilişkin akılda kalıcı bir gönderme de ekte yer alıyor Carter Ailesi, “Country Music'in İlk Ailesi” ve Teksas Kovboy imajının yaratılmasına yardımcı olan Amon G.. Carter. Bu arada, sınırlı sayıda üretilen bir albüm kapağında görünen “BEYİNCÉ” baskılı kuşak, başlangıçta bunun bir yazım hatası olduğunu düşünen bazı hayranların kafasını karıştırdı.

READ  Tüketici fiyatları Mart ayında yüzde 3,5 arttı

Tartışmanın ardından Beyoncé'nin annesi Tina Knowles'ın 2020 podcast röportajı sırasında yaptığı yorumlar internette yeniden ortaya çıktı. Heather Thompson'ın “In My Heart” podcast'inin bir bölümünde yer alan Knowles, “Beyonce”nin kızlık soyadı olduğunu, ancak kendisi ve erkek kardeşi Skip'in, ailesinin beş kardeşi arasında doğum belgelerinde bu yazımı taşıyan tek iki kişi olduğunu açıkladı. . Diğerleri “Acılar”ı okuyor.

Knowles, annesinin bir keresinde belgelerin değiştirilmesini istediğini ancak kendisine “Doğum belgesi aldığın için mutlu ol” dendiğini söyledi. Beyoncé, “Kovboy Carter”da Baines'i basarken, uzun süredir siyasi bir ifade olarak kullanılan pankartı kullanarak ailesinin geçmişini yeniden sahipleniyor.

16. yüzyılın başlarında, yüksek rütbeli subayları ayırt etmek veya belirli bir siyasi partiye veya ulusa bağlılığı göstermek için Avrupa'daki askeri üniformalara sariler eklendi. Dünya liderleri ve kraliyet aileleri bunları giyiyor. Ve meşhur bir şekilde sari ikonik bir sembol haline geldi Oy Hakkı Hareketi 20. yüzyılın başında. Üzerinde “Kadınlara Oy” yazılı sariler miting ve yürüyüşlerde oy hakkı savunucuları tarafından giyildi.

Modern Amerikan kültüründe sarinin daha şenlikli bir amacı vardır. Mezuniyet törenlerinde, lise mezuniyet etkinliklerinde ve güzellik yarışmalarında kullanılırlar. Yıllar geçtikçe, Yves Saint Laurent ve Dior'dan Louis Vuitton ve Diane von Furstenberg'e kadar sıklıkla vücut boyunca bel çevresinde çapraz olarak tasarlanan moda podyumunda yerini aldılar.

Paris'te yaşayan Filipinli moda tasarımcısı Jude Maccassinac, son koleksiyonu için “The Pageant Sash Bar Jacket”i yarattı. Yüksek eşcinsel turu. “Özellikle bu parçayla rekabetin etkisini göstermek istedim. [on] Makassinak, Washington Post'a gönderdiği bir e-postada şunları söyledi: “Filipinlileri ve yaptığımız şeyleri nasıl bilgilendiriyor?”

Maccasinac, sonuçta kanadın öneminin, bir mesaj için canlı bir tuval olarak kendini nasıl ödünç verdiğinde yattığını söylüyor. “İster bir ülkenin adı, ister çarpıcı bir grafik görsel olsun; “Sari'nin kendisi göstergebilime dönüştürüldü” dedi.

READ  Kral III. Charles kanser teşhisi sonrasında sessizliğini bozdu - NBC New York

Beyoncé tek sanatçı değil Açıklama yapan bir sari eşleştirmek. Müzik videolarında sık sık rekabet temalarıyla dalga geçen Olivia Rodrigo, yakın zamanda ürün mağazasına “Metinlerini Okuyan Bayan” ve “Kariyerime Odaklanan Bayan” gibi ifadelerle süslenmiş bir dizi sari bıraktı.

McClain, “İnternet giyinme şeklimizi değiştirdi” dedi. “Giysiler sadece pratik işlevlere hizmet etmiyor, hiçbir zaman da etmedi, ancak son birkaç yılda bu çizginin daha da bulanıklaştığını düşünüyorum. Bu yüzden 'bunu nerede giyeceğim'den çok 'ne yapmalıyım' hakkında düşünüyorum. Bunu mu giyeceğim?'

Modasını kişiselleştirmek için bir adım daha ileri gitmek, McClain'i her zaman Beyoncé'ye bağlayacak bir fikir.

“Kendini ifade etmeyi günlük hayata geri getirmenin 'Rönesans' tarafından vurgulandığını düşünüyorum” dedi ve “bunu bir sari yaratarak sürdürüyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir