NASA, Mars hakkında büyük bir duyuru yapmak üzere. İşte bildiklerimiz. : Bilim uyarısı

NASA'nın çıkmazına ne olacağını öğrenmek üzereyiz Mars'a örnek bir dönüş görev. Sadece birkaç saat içinde – öğleden sonra 13.00'te – NASA ayrılıyor. Medya telekonferansı düzenleyin İlerlemeye yönelik önerilerini ortaya koyuyor.

Görev birkaç yıldır devam ediyor ve Perseverance gezgini Şubat 2021'de konuşlandırıldı. Perseverance misyonunun bir kısmı, başka bir görevle Mars'tan ilginç örnekler toplamak ve bunları Dünya'ya geri göndermektir.

Geçen yıl, bağımsız bir incelemenin ardından Mars örnek iade misyonunun geleceği sarsılmıştı Planın yapılmasına karar verildi “Gerçekçi olmayan bütçe ve program beklentileri”, “hantal bir sistem” ve “etkili bir şekilde yönetilecek şekilde organize edilmemiş”.

Meclis ve Senato Ödenek Komiteleri daha sonra NASA'nın 2024 bütçesinde 454.080.000 dolarlık bir kesinti yapılmasını önerdi. Özellikle Mars örnek iade görevinden. NASA ayrıca görevin maliyetini de düşürdü Çok sayıda işçi ve müteahhit işten çıkarıldı Göreve liderlik eden Jet Tahrik Laboratuvarı'ndan.

Bu, görevin iptal edilebileceği ve özenle doldurulmuş şişelerin Mars yüzeyinde işe yaramayacağı yönünde bazı uyarılara yol açtı. NASA'nın yaklaşan duyurusu bir başka umut ışığı daha sunuyor; belki.

“Mars örneklemesi, son yirmi yılda uluslararası gezegen araştırmalarının uzun vadeli önemli bir hedefi haline geldi.” Şirket yazıyor.

“NASA'nın Perseverance aracı, bilim adamlarının Mars'ın jeolojik tarihini, ikliminin evrimini anlamalarına ve onu gelecekteki insan kaşifler için hazırlamalarına yardımcı olacak ilgi çekici bilim örnekleri topluyor. Geri dönen örnekler, NASA'nın eski yaşamın izlerini aramasına yardımcı olacak.”

Mevcut plan 2027'de bir yörünge aracı, 2028'de bir iniş aracı fırlatılacak ve güzel Mars modelleri 2033'te Dünya'ya ulaşacak. Dikkat çeken yeni öneriler, bu son teslim tarihini karşılamanın bir yolunu sunuyor.

READ  Francis Scott Key Köprüsü çöktü: Yetkililer, kurtarma ekiplerinin Patapsco Nehri'nde en az 7 kişiyi aradığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir