Kral Charles, Maundy Perşembe törenini kaçırmanın 'büyük üzüntüsünden' söz ediyor

  • kaydeden Sean Coughlan
  • Devlet Muhabiri

video başlığı,

Kral Charles Mountie törene katılamamaktan duyduğu “büyük üzüntüyü” dile getirdi

Kral Charles III, geleneksel Maundy Perşembe törenini kaçırdığı için duyduğu “büyük üzüntüden” bahsetti.

Kanser tedavisi gören hükümdar, halka açık etkinliklere katılmadı ancak Worcester Katedrali'ndeki bir törende bir mesaj kaydetti.

Bunun yerine Kraliçe Camilla törendeydi ve Mountie'nin parasını sundu.

Kiliseye ve yerel topluluğa yardım eden yaşlı insanlara bireysel paralar veriliyor.

Mountie'den para alan kişilerin sayısı hükümdarın yaşıyla eşleşiyor; yani bu yıl 75 erkek ve 75 kadın bu sembolik ödülü aldı.

Kral, mesajında, taç giyme töreninde “hizmet etmek değil, hizmet etmek” sözünü “tüm yüreğimle” yineledi.

Özellikle ihtiyaç anında dostluk elini uzatanları takdir etti.

Şöyle ekledi: “Bugün aranızda olamadığım için çok üzgünüm.

Kraliçe, her yıl Paskalya Pazarından önceki perşembe günü düzenlenen törene geldiğinde, yaklaşık 200 kişi soğuk ve yağışlı havaya göğüs gererek onu görüyor..

Törenin ardından 66 yaşındaki Sheila Clarke, Kraliçe'ye bir buket çiçek, Kral ve Kraliçe'nin İskoçya Highland Braemar Oyunları'nda çekilmiş bir fotoğrafını ve Galler Prensesi Catherine'den bir kart hediye etti.

Glasgow'dan emekli bir öğretmen olan Bayan Clark, “Gelip Kraliçe'yi görmek ve onu düşündüğümü ona bildirmek istedim” dedi.

King'in Mart ortasında kaydedilen mesajında ​​bir İncil okuması ve ulusa bir çağrı yer alıyordu: “Özellikle ihtiyaç zamanlarında bize dostluk elini uzatanlara çok ihtiyacımız var ve onlardan çok faydalanıyoruz.”

Bugünün 150 Maundy alıcısının “görev çağrısının ötesine geçme ve hayatlarının büyük bir kısmını topluluklarındaki diğer insanların hizmetine verme konusundaki nezaketin harika örnekleri” olduğunu söyledi.

resim yazısı,

Kraliçe geleneksel Maundy parasını uzattı

Kralın hediyeler sunduğu Maundy Ayini, en eski kraliyet törenlerinden biridir ve geçmişi en azından 13. yüzyıla ve bu Orta Çağ katedralinde gömülü olan Kral John'un saltanatına kadar uzanır.

17. yüzyılda II. Yakup'a kadar kral aynı zamanda İsa'nın Son Akşam Yemeği'nde havarilerin ayaklarını yıkamasını hatırlatarak yoksulların ayaklarını da yıkardı.

Artık tören, kiliseye ve yerel topluluğa yardım eden yaşlılara madeni para cüzdanlarının dağıtılmasını da içeriyor.

resim yazısı,

85 yaşındaki Sophie Dodds, törende Mountie parasını aldı

Bu yılki alıcılara, Tudor Dragon'un yer aldığı 5 sterlinlik bir madeni para, Kraliyet Ulusal Cankurtaran Filikası Enstitüsü'nün 200. yıldönümünü kutlayan 50 penilik bir madeni para ve özel olarak basılmış gümüş bir Atlı madeni para verildi.

Mansfield'dan 72 yaşındaki Norman Tomlinson, hastalara ve eve gidenlere cemaat götürmeyi de içeren yerel bakımevinde ve Katolik kilisesinde yaptığı çalışmalar nedeniyle benzersiz paralar aldı.

Parayı almanın “hayatta bir kez yaşanacak” bir deneyim olduğunu söyledi ve Kraliçe'ye, Galler Kralı ve Prensesi'nin hızlı bir şekilde iyileşmesini umduğunu söyledi.

resim yazısı,

Kral, Çarşamba günü İklim Eylemi Forumu genel sekreteri Mohammed Nasheed ile yaptığı görüşme de dahil olmak üzere bir dizi toplantı düzenledi.

Büyük kalabalıkların olduğu büyük halka açık etkinliklere katılmıyor ancak Pazar sabahı Windsor'daki St George Şapeli'ndeki Paskalya kilisesi töreninde olacak.

Galler Prensi ve Prensesi ile çocukları bu Paskalya'ya katılamayacaklar, dolayısıyla Catherine iyileşmeye devam ederken bu sade bir etkinlik olacak.

Hükümdar bu ayın başlarında yıllık İngiliz Milletler Topluluğu servisine bir video mesaj iletmişti ancak Worcester Katedrali'nde video olanakları bulunmadığından bunun yerine sesli mesaj oynatıldı.

resim yazısı,

Kraliçe tarafından kırmızı deri çantalar içinde büyük paralar dağıtıldı

Monarşi karşıtı grup Republic, ayinden önce monarşinin “Britanya'nın demokrasisi için kötü” olduğunu ve Kraliçe'nin Worcester ziyaretinin “monarşinin çoğumuzun değerlerinden ne kadar kopuk olduğunun” sembolü olacağını söyleyen bir bildiri yayınladı. “. .

Kraliçe Worcester Katedrali'ne vardığında protesto sloganları duyuldu.

READ  Husilerin kargo gemisine füze saldırısı 3 kişiyi öldürdü - ABD ordusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir