Yargıç, muhafazakar avukat John Eastman'ın Kaliforniya'da yasaklanmasını önerdi

Kaliforniya'da bir yargıç, muhafazakar avukat John Eastman'ın, Başkan Donald Trump'ın 2020'deki seçim kaybından sonra iktidarda kalmasına yardımcı olacak yasal bir strateji oluşturmadaki rolü nedeniyle eyaletten men edilmesini önerdi.

California Eyalet Barosu Mahkemesi Hakimi Yvette Roland, Çarşamba günü 128 sayfalık bir kararla öneriyi yayınlayarak, Eastman'ın hukuk lisansının, karardan üç gün sonra geçerli olmak üzere “istemsiz hareketsizlik” durumuna alınmasını emretti. Kaliforniya Yüksek Mahkemesi konuyla ilgili nihai kararını verecek ve Eastman itirazda bulunabilecek. İşten çıkarılma önerisinin yanı sıra Rowland, Eastman'ın California Eyalet Barosu Müşteri Güvenlik Fonu'na 10.000 $ parasal tazminat ödemesine hükmedilmesini de tavsiye etti.

Rowland'ın kararında, “Mahkeme, Eastman'ın, bu disiplin cezasının ve bunun sonucunda ortaya çıkan disiplinin, siyasi görüşlerinden veya Başkan Trump'ı veya Başkan Trump'ın kampanyasını temsil etmesinden kaynaklandığı yönündeki iddiasını reddediyor.” ifadesine yer verildi. “Aksine, Eastman'ın yanlış davranışı, ciddi mesleki disiplin gerektiren son derece ciddi etik ihlalleri teşkil etmektedir.”

Eastman'ın avukatı Randy Miller yaptığı açıklamada, “Müvekkili, Kasım 2020 seçimlerinden sonra değerlendirmesi istenen hukuki meseleleri ele alışının güvenilir hukuki emsallere, önceki başkanlık seçimlerine, anayasal metin araştırmasına ve kapsamlı incelemelere dayandığını ileri sürüyor” dedi. bilimsel materyal.”

“Dr. Eastman'ın 2020'de gerçekleştirdiği süreç, avukatların her gün ve her yerde gerçekleştirdiği sürecin aynısıdır; aslında avukatların yaptıklarının özüdür. Müvekkillerinin ilgili savunucuları olmak etik açıdan zorunludur ve Dr. Eastman'ın ihlal etmediği bir görevdir. Bugünkü kararın bu ilkeyi baltaladığı ölçüde, incelemeyi yapan mahkemenin hızlı bir şekilde çözüm sağlamasını umuyoruz” diye ekledi Miller.

6 Ocak 2021'de ABD Kongre Binası'ndaki ölümcül ayaklanmalar öncesinde Beyaz Saray'ın dışındaki Ellipse'de düzenlenen bir mitingde konuşan Eastman, başlangıçta Trump hukuk haritasını kendisinin oluşturduğu iddialarından kaynaklanan 11 disiplin suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. Bazı eyaletlerde seçim oylarının sayımı engellenerek 2020 seçimlerinin resmi sonuçları değiştirildi. Çarşamba günkü tavsiyesinde Rowland, Kaliforniya Eyalet Barosu Baş Hukuk Müşavirliği'nin, mahkemenin reddettiği suçlamalardan biri hariç tüm suçlamaları kanıtlama “yükünü yerine getirdiğini” söyledi.

READ  NCAA Turnuvası 2024 sıralaması: Kanıtlanmış simülasyon, şaşırtıcı üzüntüleri, Mart Çılgınlığı seçimlerini ve uyuyanları tahmin ediyor

Eastman bu davada yaptıklarını savundu.

Eski bir hukuk fakültesi dekanı olan Eastman, Kaliforniya'da yasaklanma girişiminin yanı sıra seçimlere müdahaleyle ilgili diğer hukuki davalara da bulaşmış durumda.

Eastman, Georgia'daki bir davada Trump ve ortaklarının eyaletin 2020 seçim sonuçlarını bozmak için komplo kurduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunuyor. Her ne kadar herhangi bir suçlamayla karşı karşıya olmasa da, Adalet Bakanlığı tarafından açılan seçime müdahale davasında ayrıntıları verilen isimsiz komploculardan biriydi.

Jacqueline Alemany ve Amy P Wang bu rapora katkıda bulundular.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir