Güneş tutulması için bulut örtüsü tahminine hızlıca göz atın

İlk önce ilk şeyler: Burada 12 günlük birkaç dakikalık bir pencere için iyimser bir bulut tahmini gibi bir şey almayacaksınız. Ancak 8 Nisan'daki tam güneş tutulmasını görme planlarınız varsa, özellikle de seyahat planlarınız varsa, okumaya devam edecek kadar çaresiz olduğunuzu düşünüyoruz.

Ciddi olmak gerekirse, günün ilk görünümü hakkında söyleyebileceğimiz birkaç şey var ve henüz başlamadıysanız, tahminleri her gün, günde birkaç kez çılgınca kontrol etmeye başlamadan önce öğrenmeniz gereken birkaç şey var. .

Bulutları tahmin etmek neden bu kadar zor?

Bulutlar, bırakın 10 günü, birkaç gün önceden bile tahmin edilmesi en zor hava parametrelerinden biridir.

Kapsamlı bulut örtüsü oluşturanlar yalnızca büyük fırtına sistemleri değildir. Bu bulutların özellikle birkaç gün içinde tahmin edilmesi nispeten kolaydır. Atmosferdeki küçük, zayıf dalgalanmalar da, yağışa neden olacak kadar neme sahip olmasalar bile bulutlar oluşturabilir. Bu arada, 50 mil içinde gökyüzü tamamen bulutludan tamamen açık hale gelebilirken, cephenin konumuna ilişkin model tahminleri bir veya iki gün sonra ikiye katlanabilir.

Buradaki zorluk, bulut örtüsünün genellikle atmosferde çok küçük ölçeklerde meydana gelen süreçlere bağlı olmasıdır; bu ölçekler, bunları doğru bir şekilde çözümlemeye yetecek kadar ayrıntılı veri modellerine sahip olamayacak kadar küçüktür.

Bir 'grubun' ne olduğunu neden bilmem gerekiyor?

Genel olarak teknik jargonu minimumda tutmaya çalışıyoruz. Ancak bu tahmine yatırım yapanlar için “takım”ın ne olduğunu ve neden önemli olduğunu öğrenmeye değer.

Tahmin modellerinin iki ana çeşidi vardır: deterministik ve topluluk.

Sağlam bir model, görmeye alışkın olduğunuz tahmindir. Bu tek çözümlü bir tahmindir: sıcaklık X, yağış olasılığı Y ve bulutluluk Z. Bu tür tahminler genellikle iki ila üç gün önceden çok doğrudur.

Birkaç günden iki haftaya kadar değişen tahminler için çoğu meteorolog topluluklara bakmayı tercih ediyor. Bunlar aslında kesin bir tahminin birden fazla çalışmasıdır. Her çalıştırmada veya simülasyonda, modellere beslenen ilk hava durumu gözlemleri, hem gözlemlerdeki hem de modellerdeki kusurları hesaba katacak şekilde biraz değiştirilir. Tahminciler, birden fazla simülasyon arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları analiz ederek olası hava durumu sonuçlarının aralığı, bunların olasılıkları ve genel tahmin güveni hakkında daha iyi bir fikir edinebilir.

READ  Enfeksiyonların artmasıyla birlikte sağlık uzmanları Mersal hastalığı olan Amerikalıları aşı olmaya çağırıyor

8 Nisan'a ilişkin sağlam tahmin neyi gösteriyor?

Yukarıdaki görüntü 8 Nisan öğleden sonra için deterministik bir model tahminidir. Yaklaşık 185 mil genişliğinde, Teksas'tan Maine'e kadar Amerika Birleşik Devletleri boyunca uzanan bütünlük yolunun çoğu boyunca çok sayıda bulut gösteriyor. Tamamen doğru ya da tamamen yanlış olabilir. Kesin bir tahmine dayandırmak için hala çok fazla gün var.

Teksas'ta gökyüzünün açık olması ve Kuzeydoğu'da bulutların artmasıyla, hava durumu ya da yılın bu zamanında ortalama bulut seviyeleri ne olacak gibi görünüyor. Bununla birlikte, kuzeydoğuda ve doğu kıyısı açıklarında, yakınlarda yüksek basınç olacağı tahmin edilen bir alanla bağlantılı olarak açık gökyüzü alanları bulunmaktadır.

Kümeler neyi temsil eder?

Yukarıdaki şekil, ABD Modelleme Sisteminden alınan 30 simülasyondan tahmin edilen basıncın ortalamasını kullanarak atmosferik basıncın toplu tahminini göstermektedir. Genel olarak, mavinin tonlarında gösterilen alçak basınç alanları bulutluyken, sarı ve turuncuyla gösterilen yüksek basınç alanları güneşlidir.

Bazı bireysel simülasyonlar, toplam yolun önemli bir bölümünde düşük basınç ve dolayısıyla bulutlu gökyüzü olduğunu öne sürüyor. Bütünlük yolunun doğusunda veya kuzeydoğusunda bazı yüksek basınç ve güneş ışığı işaretleri var, ancak bütünlük yolunun batı kısımlarına, özellikle Teksas'ın kuzeyine doğru ilerleyen daha fazla alçak basınç gösterisi var.

Bu makalenin başında gösterilen bulutluluk tahmini, alçak basınç alanının Teksas'ın yeterince kuzeyinde olduğunu ve alçak basıncın konumunun simülasyonu doğruysa bulut örtüsünün düşük olabileceğini öne sürüyor.

Tabii ki, bu kadar uzakta, yalnızca hava durumu sistemlerinin varlığı ve konumu konusunda daha az güven olmakla kalmıyor, aynı zamanda modeller, sistemlerin ülke genelinde nasıl ilerleyeceği konusunda bir veya iki gün boyunca çok yavaş veya çok hızlı olabiliyor.

ExcardaYapay zekalı hava durumu tahmini start-up'ı faaliyete geçti Güneş Tutulması Takibi Tutulma yolu boyunca bulut projeksiyonları sağlar.

READ  CANLI VİDEO: İniş aracının Vulkan roketinin aya ilk fırlatılışını göndermesini izleyin

Şirket, tahminler oluşturmak için geçmiş hava durumu verilerindeki kalıpları tanımayı öğrenen yapay zeka hava durumu modelleri geliştiren birkaç şirketten biri; geleneksel modeller ise atmosferin fiziğini temsil eden karmaşık matematiksel denklemleri çözüyor.

Excarda'nın CEO'su ve kurucusu Vivek Ramavajjala bir e-postada şunları söyledi: “Bu, son derece doğru, saatlik küresel tahminlerin saatler yerine dakikalar içinde yapılmasına olanak tanıyor.” “Ayrıca, birkaç günün ötesinde tahmin belirsizliğini ölçmede kritik önem taşıyan hava durumu tahminleri üretmek için artan hız ve maliyetten de yararlanabiliriz.”

A basın bülteni Şirket, tahminlerinin geleneksel modellere göre yüzde 20 daha doğru olduğunu söylüyor.

İşte yapay zeka modelinin, zirvedeki tutulma sırasında tamlık yolu üzerindeki birkaç şehir için mevcut tahmini:

  • Dallas: Yüzde 53 bulutlu (+/- yüzde 20 belirsizlik).
  • Little Rock: Yüzde 58 bulutlu (+/- yüzde 15 belirsizlik).
  • Indianapolis: Yüzde 54 bulutlu (+/- yüzde 19 belirsizlik).
  • Cleveland: Yüzde 55 bulutlu (+/- yüzde 19 belirsizlik).
  • Buffalo: Yüzde 53 bulut (+/- yüzde 19 belirsizlik).
  • Burlington, Vt.: Yüzde 47 bulutlu (+/- yüzde 22 belirsizlik).

(Örneğin belirsiz rakam, Dallas'ın yüzde 33 ila 73 oranında bulutlarla kaplı olacağını öngörüyor.)

Gökyüzünün açık olmasını ümit edenler için hava tahmini iyi bir başlangıç ​​mı? Tam olarak değil. Ancak herhangi bir bulut tahminini fazla ciddiye almaktan hala birkaç gün uzaktayız ve tahmin güveni 8 Nisan'a kadar çok yüksek olmayacak.

Washington Post Cuma günü kendi tutulma bulut tahmin izleyicisini yayınlayacak, bu yüzden bizi izlemeye devam edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir