USMNT vs. Meksika Önyargılı Tezahüratlarla Durduruldu: Meksika'nın Meşhur Futbol Tezahüratlarının Tarihi

Pazar gecesi finallerde CONCACAF Uluslar Ligi'nden Kuzey Amerika'nın en iyi takımları karşı karşıya geldi.

Önceki iki CNL finali, Meksikalı hayranların LGBTQ+ karşıtı tezahüratlarıyla gölgelendi. Finalde ABD 2-0 öndeyken, maç stadyumda yapılan anonsların ardından son dakikalarda durduruldu. Duruşma anında oyun tekrar durdurulurken tezahüratlar devam etti.

Aşırı kalabalık olması durumunda hakemlerin izlediği protokollere ve önceki CNL maçlarında durumun nasıl ele alındığına bakın.

Futbolun ayrımcılık karşıtı politikaları

Milletler Ligi finallerinin önceki iki versiyonunda, taraftarların LGBTQ+ karşıtı tezahüratlar yapması nedeniyle Meksika ile oynanan maçlar durdurulmuştu. El Tri'nin 2021'de Kosta Rika'ya karşı kazandığı yarı final zaferi, penaltı atışları sırasında üç dakika süreyle ertelendi ve bu, çok sayıda taraftarın stadyumdan atılmasıyla sonuçlandı. Birkaç gün sonra, ABD Erkek Milli Takımı'na karşı oynanan CNL finalinde, maç, ikinci yarının duraklama süresi nedeniyle tekrar üç dakika süreyle ertelendi.

Geçtiğimiz yıl USMNT'ye karşı oynanan CNL yarı finalinde, ABD'nin 3-0 öne geçtiği 90. dakikada ayrımcı tezahürat durdurulmuştu. Takımların tekrar sahaya çıkıp oynaması için 12 dakikalık bir duraklama süresi vardı ancak oyun sadece 7 dakikalık oyunun ardından sona erdi.

Meksika da son yıllarda taraftarlarının LGBTQ+ karşıtı tezahürat yapması nedeniyle FIFA tarafından birkaç kez cezalandırılmıştı. Takım, 2022 kışında kapalı kapılar ardında iki Dünya Kupası eleme maçı oynadı ve 100.000 İsviçre frangı (yaklaşık 110.000 $) para cezasına çarptırıldı ve taraftarların 2022 Dünya Kupası grup aşamasında bu sloganı kullanması nedeniyle aynı para cezasına ve maç taraftarlarından men cezasına çarptırıldı. Polonya ve Suudi Arabistan'a karşı maçlar.

Milletler Ligi maçları Concacaf'ın yetki alanına girdiğinden, cezaların uygulanmasından Kuzey Amerika futbol kurumu sorumlu olacak. Şu anda Concacaf'ın taraftar olaylarına ne gibi yaptırımlar uygulayacağı belli değil.

READ  Husilerin kargo gemisine füze saldırısı 3 kişiyi öldürdü - ABD ordusu

Futbolun ayrımcılık karşıtı politikaları

Concacaf, 2021'deki ilk Milletler Ligi finalleri öncesinde, taraftarların ayrımcı dil kullanmasına ilişkin FIFA kurallarına uymak için üç adımlı bir politika oluşturdu.

Hakemin takdirine bağlı olarak, ayrımcı davranışın duyulması üzerine maç ilk olarak ertelenebilir. Cezanın ardından bir stadyum anonsu yapılacak ve taraftarlardan stadyumdaki ekranlarda ayrımcı dil kullanmayı bırakmaları talebiyle uzaklaştırmayı açıklayan bir mesaj gelecek.

Davranışın devam etmesi halinde, hakem maçı durdurabilir ve takımları, hakemlerin uygun gördüğü bir zamanda soyunma odasına gönderebilir ve anonslara devam edilebilir. Hakemin son eylemi maçı tatil etmek olabilir.

Ayrımcı davranışlarda bulunan taraftarlar da turnuvadan ihraç edilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir