Angel Reese LSU'dan ayrılıp WNBA draftına katılacak

LSU kadın basketbol yıldızı Angel Reese, Çarşamba günü Vogue dergisindeki bir makalesinde WNBA draftına katılacağını duyurdu. Üç kez All-American, Mart ayında planlarını moda mağazasıyla paylaştı ve röportaj Çarşamba günü yayınlandı.

“Üniversitede istediğim her şeyi yaptım” Reese dedi ki. “Ulusal bir şampiyonluk kazandım, bunu hak ettim” [Southeastern Conference] Yılın Oyuncusu, Ben bir All-Amerikalıyım. Nihai hedefim profesyonel olmak ve bu oyunu oynayan en iyi basketbolculardan biri olmak. Kendimi hazır hissediyorum.

Reese, kariyerinin son iki sezonunu LSU'da geçirdi ve burada geçen Nisan ayındaki finalde Iowa'yı yenerek programı ilk şampiyonluğuna taşıdı. Üniversite kariyeri Pazartesi günü bu yılın Elit Sekizlisinde Hawkeyes'a yenilmesiyle sona erdi.

Baltimore yerlisi ilk iki sezonunu Maryland'de oynadı ve burada program tarihindeki en yüksek reytingli oyuncu oldu ve ikinci sezonunun ardından All-American ödüllerini kazandı. 2022'de popülaritesinin kolej basketbolunu aştığı LSU'ya transfer oldu.

Taraftarlar Reese'e sahadaki tarzına ve moda anlayışına bir övgü olarak Bayou Barbie adını verdiler. Kısa sürede NIL döneminin en yüksek maaşlı sporcularından biri haline geldi; diğerlerinin yanı sıra Beats by Dre, Airbnb, Mercedes-Benz ve Golden Sox ile anlaşmalar imzaladı ve TikTok ve Instagram hesapları arasında 5 milyondan fazla takipçi çekti.

Reese'in geçen yılki şampiyonluk maçından sonra hareketleri viral oldu; bu sırada yüzük parmağını gösterdi ve maçın son anlarında güreşçi John Cena'nın Iowa yıldızı Kaitlyn Clark'a “beni göremiyorsun” jestini haykırdı. Alay hareketleri internette fırtınaya neden oldu ve eylemlerini savundu ve Clarke'ın önceki oyunlarda rakiplerine karşı benzer jestler yaptığını kaydetti.

Reese, 2023'te şampiyonluğu kazandıktan sonra Sports Illustrated Swimsuit Issue'da “Saturday Night Live”da yer aldı ve Cardi B ile Lotto'nun “Put It On The Floor Again” şarkısının müzik videosunda küçük bir rol oynadı.

READ  Naylor kardeşler Ulusal Kardeşler Günü'nde aynı atışta gol atıyor

Vogue'a konuşan 21 yaşındaki oyuncu, tenis efsanesi Serena Williams'ın 2022'de emekliliğini duyurma kararından ve kariyerine devam etme arzusundan ilham alarak “Elbette her şeyi büyük yapmak istiyorum. Hiçbir şeyin basit olmasını istemiyorum” dedi. taslak niyetlerini yayına duyurmak.

LSU, Reese'in geri dönüp transfer portalını yeniden yüklemesinin ardından bu sezona yüksek beklentilerle girdi. Ancak takım sezon açılışında Colorado'ya karşı bir yenilgi yaşadı.

LSU antrenörü Kim Mulkey, 14 Kasım'da Kent State'e karşı oynanan maçın ortasında, daha sonra açıklanmayan nedenlerden dolayı “soyunma odası sorunları” olarak tanımlayacağı bir durum nedeniyle Reese'i yedek bıraktı. Rees dört maç sonra takıma yeniden katıldı ve Tigers'ı o zamanki hedefin ötesine götürdü. 9Virginia Tech. Maçtan sonra gazetecilere şunları söyledi: “Kendinize zaman ayırmanız çok önemli. Takım içinde sıfırlamanın ve odaklanmanın önemli olduğunu hissettim. Geri döndüğüme sevindim, bu gece burası muhteşemdi. Burada onlarla birlikte olmaktan mutluyum.

Reese son üç sezonda double-double ortalaması yakaladı ve Associated Press All-American ödülünü kazandı. 1,80 boyundaki forvet, bu sezon maç başına 18,6 sayı ile takımın en skorer ismi olurken, maç başına 13,4 ribauntla da ülke sıralamasında ikinci sırada yer alıyor. Pazartesi günkü Iowa mağlubiyetindeki 17 sayı ve 20 ribaundluk performansı, bu sezonki 27. double-double'ıydı.

Kaybın ardından Reese ve Clark birbirlerini kaldırıp kısa bir süre kucaklaşıyorlar. Maç sonrası yorumlarında Reese gazetecilere şunları söyledi: “Çok şey yaşadım, çok şey gördüm, çok darbe aldım. Ölüm tehditleri, cinselleştirildim, tehdit edildim, pek çok şey yaşadım ve her seferinde güçlü durdum. Takım arkadaşlarım için güçlü durmaya çalışıyorum çünkü onların beni hayal kırıklığına uğratmalarını ve yanlarında olmamalarını istemiyorum.

Reese, 15 Nisan draftının en iyi oyuncuları arasında Clark, Stanford'dan Cameron Brink, Tennessee'den Rickia Jackson ve Güney Carolina'dan Camila Cardoso'ya katıldı. Kendisi tahminen ilk 10'da yer alacak.

READ  Devasa dalgalar ve yaşamı tehdit eden plaj koşulları, Kaliforniya kıyılarını art arda üçüncü günde de vurdu

Reese, WNBA hakkında şunları söyledi: “Çocuklu kadınlarla, aileleri olan kadınlarla çalışıyorum. Her gün kıçımı yırtıyorum. Ve bunu kim istemez? Hayatımda hiçbir şeyin kolay olmasını istemiyorum.” .

“Yeniden başlamak istiyorum. Yeniden birinci sınıf öğrencisi olmak ve kendimi yeniden inşa etmek istiyorum; yıkılıp öğrenmek ve bir sonraki seviyeye geçmek istiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir