Mart ayı iş raporunun ABD'de sağlıklı işe alım kazanımlarını göstermesi bekleniyor: Canlı güncellemeler

Son iki yıldır göç oldukça güçlü, iş piyasasında daha fazla ücret ödeyecek potansiyel işçi akınına yol açıyor ve yakından izlenen ekonomik verilerde sürprizlere ve tuhaflıklara yol açıyor.

Kongre Bütçe Ofisi tahminleri Net göçün toplamı yaklaşık 3,3 milyon kişiye ulaştı Bu yıl 2023 yılı, pandemi öncesi normal olan 900.000 rakamıyla eşleşiyor ve bu rakamı aşıyor.

Atlama geldiğinde Yasal geçiş Ve Sınırda korkular Göçün yükselişi ve sıçraması politiktir TartışmalıNüfustaki artış güçlü işe alımları teşvik ediyor.

Ekonomistler, göçün işgücü arzını artırması nedeniyle ekonomiyi aşırı ısıtmadan istihdam artışının güçlü olmasını bekliyor. Brookings Enstitüsü analizi Son zamanlarda İşverenlerin bu yıl ücretlerde ve enflasyonda artış riski olmadan ayda 160.000 ila 200.000 iş ekleyebilecekleri tahmin ediliyor. Göç olmasaydı bu sayı 60.000 ila 100.000 olurdu.

Ancak göç akışları belirsiz olduğundan, bu “başabaş noktası” istihdam düzeyine ilişkin tahminler büyük farklılıklar gösteriyor. Goldman Sachs bunu 125.000 olarak öngörürken, Morgan Stanley'deki ekonomistler bunun 265.000'e kadar çıkabileceğini düşünüyor.

Son veriler göçün gizemini açıklamaya yardımcı olabilir: iki temel istihdam önlemi arasındaki büyük fark.

Hükümet her ay iki ankete dayanan istihdam istatistiklerini yayınlıyor. “Kuruluş Anketi” işletmeler ve devlet kurumları hakkında veri toplar ve genel iş kazanımlarını ölçmek için kullanılır. İkinci ölçü olan hane halkı anketleri ve Nüfus Sayımı Bürosu tahminleri, işsizlik oranı ve çoğu demografik bilginin temelini oluşturur.

Hanehalkı anketi düşüş gösterse de şirket anketi son aylarda işe alımların arttığını gösterdi. Bu kadar büyük bir fark alışılmadık bir durum ve analistler hangi anketin daha güvenilir sonuç verdiğini bulmaya çalışıyor.

READ  Kim Kardashian Met Gala korsesiyle nefes aldı

Bu bölünmelerin en azından bir kısmının arkasında göç yatıyor olabilir. Şirketler genellikle göçmenler de dahil olmak üzere her türden çalışanı gerçek zamanlı olarak işe aldıklarını bildiriyor. Bu, kuruluş anketindeki güçlü iş kazanımlarını açıklıyor. Öte yandan nüfus sayımı tahminleri, göçteki son dönemdeki artışı ancak gecikmeyle karşılayabilir.

Morgan Stanley'deki ekonomistler, konut anketi için “tahminleri besleyen göç verilerinin bir buçuk yıl geride kaldığını” yazdı. “Aksine, ücret anketinin doğru olabileceğini düşünüyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir