Ticaret yetkilisi, Kaliforniya'daki helikopter kazasında aralarında Nijeryalı bankanın CEO'su ve ailesinin de bulunduğu altı kişinin öldüğünü söyledi

Andrew Esibo/Getty Images for Global Citizen/Dosya

Herbert Wigwe, 18 Eylül 2021'de Nijerya'nın Lagos kentinde sahnede konuşuyor.



CNN

Dünya Ticaret Örgütü yetkilisine göre, büyük bir Nijerya bankasının CEO'su, eşi ve oğluyla birlikte Cuma gecesi Kaliforniya-Nevada sınırı yakınındaki Mojave Çölü'nde meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybetti.

Dünya Ticaret Örgütü Genel Direktörü Ngozi Okonjo-Iweala, Access Bank CEO'su Herbert Wigwe, eşi ve oğlu ile Nijerya Menkul Kıymetler Borsası eski başkanı Abimbola Ogunbanjo'nun kazada öldüğünü söyledi. X hakkında bir yazı. Yetkililer, helikopterin her iki pilotunun da hayatını kaybettiğini belirtti.

Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu üyesi Michael Graham'a göre, kiralanan Airbus EC130 helikopteri Palm Springs, Kaliforniya'dan Las Vegas dışındaki Boulder City, Nevada'ya uçuyordu.

Graham, Kaliforniya merkezli bir charter şirketi olan Orbic Air tarafından işletilen uçağın saat 20.45 civarında havalandığını ve saat 22.00'den kısa bir süre sonra Halloran Springs, California'daki Interstate 15 yakınında düştüğünü söyledi.

Graham, görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak helikopterin çarpma anında alev aldığını söyledi. Görgü tanıkları, kaza sırasında yağmur ve kış mevsiminin yaşandığını söyledi.

Graham bir basın toplantısında, NTSB'nin cumartesi gecesi Halloran Springs, Kaliforniya'da kazanın nedenini araştırdığını ve olay yerinde delil topladığını söyledi.

Yetkililer henüz ölenlerin kimliklerini açıklamadı ancak Wigwe ailesi için taziye yağıyor. Ogunbanjo.

CNN.com'daki bu etkileşimli içeriğe göz atın

Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu, ofisi tarafından yayınlanan açıklamaya göre, ölümleri “anlaşılmaz şokun ezici bir trajedisi” olarak nitelendirdi.

Nijerya'nın Edo eyaletinin valisi Godwin Obaseki, “derinden şok olduğunu ve yıkıldığını” ve ölümlerin “telafi edilemez bir kayıp” olduğunu söyledi.

Obaseki, “Wigwe, Nijerya'nın finans sektöründe bir devdi, Access Bank, Nijerya'yı birinci sınıf finansal hizmetlerin küresel haritasına yerleştiren uluslararası bir marka haline geldi.” dedi. X hakkında bir yazı.

READ  SpaceX Falcon 9 Starlink 6-39

Şirketin internet sitesine göre Wigwe, 2014 yılında Access Bank'ın grup genel müdürü ve genel müdürü oldu.

Banka, Wigwe'yi “mükemmellik ve merhamet” mirasına sahip “vizyon sahibi bir lider” olarak nitelendirdi.

“Herbert'in vizyon sahibi liderliği ve sosyal etki girişimlerine olan sarsılmaz bağlılığı, Access Holdings ve hizmet ettiğimiz topluluklar üzerinde silinmez bir iz bıraktı. Bank X yaptığı açıklamada, onun mirası asla unutulmayacak” dedi.

Helikopter kazasının nedeni bilinmiyor.

Graham, müfettişlerin enkazın havadan haritasını oluşturmak için bir drone kullanmak da dahil olmak üzere bölgeyi belgelemeye devam etmek için Pazar günü kaza mahalline döneceklerini söyledi. Kazaya tanık olanların NTSB ile iletişime geçmesini ve olayla ilgili fotoğraf veya video göndermelerini istedi.

Önümüzdeki haftalarda bir ön soruşturma raporu yayınlanacak, ancak Graham'a göre soruşturmanın tamamı, nihai raporun yayınlanmasından önce iki yıla kadar sürebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir