Elon Musk, Biden'dan uzaklaştığını söyledi

Milyarder girişimci Elon Musk Çarşamba günü yaptığı açıklamada, 2024 genel seçimlerinde henüz Donald Trump'ı veya Joe Biden'ı destekleme eğiliminde olmadığını ancak 81 yaşındaki oyuncunun pozisyonundan “eğildiğini” açıkladı.

Tesla, SpaceX ve X CEO'su bu yorumları, eski CNN sunucusunun Musk'a 77 yaşındaki Cumhuriyetçi başkan adayıyla yaptığı son görüşme hakkında soru sormasının ardından “The Dan Lemon Show”a katıldığı sırada yaptı.

“Birine mi yaslanıyorsun?” Lemon, CNN'de gösterilen bir klipte 52 yaşındaki Musk'a bu soruyu sordu; eski sunucu, Musk'ın röportajın ardından programı aniden iptal etmesinin ardından ortaya çıktı.

Elon Musk Çarşamba günü yaptığı açıklamada, 2024 genel seçimlerinde hala Donald Trump'ı veya Joe Biden'ı destekleme niyetinde olmadığını ancak 81 yaşındaki görevden uzaklaştığının sinyalini verdi.

Musk gülerek “Hayır” diye yanıtladı, “Biden'dan uzaklaşıyorum.”

New York Times'a göre Trump'ın geçen hafta Palm Beach, Fla.'da Musk'la yollarının kesiştiği ve yakın gelecekte elektrikli araba, roket ve sosyal medya patronu ile uzun bir toplantı yapmayı umduğu bildirildi.

Musk daha önce 2020 seçimlerinde Trump yerine Biden'a oy verdiğini açıklamıştı.

Lemon'a, 45. başkanla görüşmesinin bir “arkadaşının evinde” kahvaltı yaparken gerçekleştiğini ve “Donald Trump'ın geldiğini” söyledi.

Musk, “Konuşmanın çoğunu o yaptı diyelim” dedi ve Trump'ın kampanyasına bağış yapma ya da eski başkanın artan yasal ücretlerini ödeme gibi bir planının olmadığını belirtti.

Musk, Lemon ile yaptığı röportajın ardından gösteriyi aniden iptal etti.

Tesla, SpaceX ve X CEO'su bu yorumları, eski CNN sunucusunun Musk'a 77 yaşındaki Cumhuriyetçi başkan adayıyla yaptığı son görüşme hakkında soru sormasının ardından “The Dan Lemon Show”a katıldığı sırada yaptı.

Eski CNN'den “Röportajda herhangi bir kısıtlama yoktu, kendisi de bunu isteyerek kabul etti ve sorularım SpaceX'ten başkanlık seçimine kadar her şeyi kapsayacak şekilde saygılı ve geniş kapsamlıydı. İyi bir sohbet gerçekleştirdik. Açıkça farklı hissediyordu.” çapa Çarşamba dedi.

Musk daha sonra X'e şöyle yanıt verdi: “Onun yaklaşımı temelde 'CNN, ancak sosyal medyada' işe yaramıyor, bu da CNN'in ölmekte olduğunun kanıtı.”

Lemon, “Outside” sunucusu Erin Burnett'e – geçen yıl devrilmesinden bu yana ilk CNN görünümünde – röportajın “dakikalar açısından gergin” olduğunu ve Musk'un ifade özgürlüğü hakkındaki yorumlarının “sadece konuşma konuları” olması gerektiğini söyledi.

READ  Putin eleştirmeni Alexei Navalny Kuzey Kutup Dairesi hapishanesinde öldü
Musk, 2020'de Biden'a oy vereceğini söylüyor. Reuters
Dan Lemon bir röportaj sırasında Elon Musk'la oturuyor. instagram/donlemonofficial

Musk 2022'de seçmenlere yalvardı Biden'ın Demokrat Partisini dengelemek için ara seçimlerde bir Cumhuriyetçi Kongre seçin.

Biden'ın göçmenleri Demokratlara oy verebilmeleri için Amerika'ya gelmeye teşvik ettiğini savundu.

“2024 başkanlık seçimim mantıklı ve merkezci biri. Bunun Biden yönetimi için de geçerli olacağını umuyordum ama şu ana kadar hayal kırıklığı yaşadım” diye tweet attı 2022'de.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir