United Airlines uçağı Oregon'a indikten sonra Boeing 737-800 paneli kayboldu

Yetkililer, müfettişlerin, San Francisco'dan Oregon'a giden bir uçuştan sonra bir Boeing uçağının neden kaybolduğunu araştırdıklarını söyledi. Şirket, uçuşlarıyla ilgili olaylar nedeniyle yolcular ve düzenleyiciler tarafından daha fazla incelemeyle karşı karşıya kaldı.

United Airlines, 139 yolcu ve altı mürettebatı taşıyan 433 sefer sayılı uçağın Cuma günü, Boeing 737-800'ün Oregon'daki Roke Valley Uluslararası-Medford Havaalanı'nın kapısında durmasının ardından kaybolduğunu söyledi. Uçağın o sabah San Francisco Uluslararası Havalimanı'ndan kalktıktan sonra paneli nasıl ve ne zaman kaybettiği henüz belli olmadı.

Federal Havacılık İdaresi söz konusu Uçak güvenli bir şekilde indi ve eksik panel, “iniş sonrası uçuş incelemesi” sırasında keşfedildi. FAA konuyu araştıracağını söyledi.

Havayolu, uçağın planlı inişi sırasında herhangi bir hasar belirtisinin bulunmadığını ve Medford Havalimanı'na giderken herhangi bir acil durumun bildirilmediğini söyledi. Yaralanma bildirilmedi.

United, yaptığı açıklamada, “Uçağı kapsamlı bir şekilde inceleyeceğiz ve hizmete döndürmeden önce gerekli tüm onarımları yapacağız” dedi ve “bu hasarın nasıl oluştuğunu daha iyi anlamak için” bir soruşturma yürüteceğini de sözlerine ekledi.

Havaalanı müdürü Amber Judd, bir e-postada, uçağın öğle saatlerinde inmesinin ardından havaalanında herhangi bir enkaz bulunmadığını ve rutin incelemede eksik panelin ortaya çıktığını söyledi. Judd, havaalanı operasyonlarının pist güvenliği kontrolü için askıya alındığını ve dakikalar sonra yeniden başlatıldığını söyledi.

Boeing, United Airlines uçağıyla ilgili soruları yanıtladı.

Ocak ayında Alaska Havayolları uçuşu sırasında kapı tıkacının düşmesi, yolcuları havada korkuttu ve acil inişe zorladı.

FAA, kapı fişi arızasının ardından Boeing'in üretimine ilişkin bir soruşturma başlattı. Bir kurum denetimi, şirketin çeşitli alanlarda iyileştirmeye ihtiyacı olduğunu tespit etti ve düzenleyiciler, kalite kontrol sorunlarını ele alacak bir plan hazırlaması için 90 gün süre verdi.

READ  Orioles, Brewers'tan eski Cy Young galibi Corbin Burns'ü satın aldı

Uzay ajansı Şubat ayında “ne yapılması gerektiğine dair net bir resme sahip olduğunu” ve “bu zorluğun üstesinden gelmeye kesinlikle kararlı olduğunu” söyledi.

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, yaygın olarak kullanılan tek koridorlu bir yolcu uçağı olan 737 Max'e odaklandı. Beş yıl önce 737 Max uçağının iki feci kazası 346 kişinin ölümüne yol açmıştı.

Cuma günkü olayda bir panelinin eksik olduğu bildirilen uçağın 737 Max değil, daha eski bir 737-800 olduğu bildirildi.

The Washington Post'un haberine göre, geçtiğimiz günlerde Boeing, bir uçağın aniden dalıp 50 kişiyi yaralaması sonrasında havayollarını 787 Dreamliner jetlerinin pilot koltuklarındaki gevşek anahtarlarla ilgili bir sorun konusunda uyardı. Uçuş Avustralya'dan Yeni Zelanda'ya devam etti. Büyük bir uçak olan 787, çoğunlukla uzun mesafeli uluslararası rotalarda kullanılıyor.

Ian Duncan ve Lori Aradani bu rapora katkıda bulundular.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir