David Calhoun yönetiminde Boeing Performansını seçin

Boeing Başkanı ve CEO'su David Calhoun.

26 Mart 2024, (c) Leeham Haberleri: Çeyrek yüzyıldan fazla bir süredir Boeing'in yönetim kurulu, şirketin performans açısından en önemli önceliği olarak hisse senedi fiyatı ve hissedar değerine odaklandı.

Jim McNerney 2005-2015 yılları arasında CEO olarak görev yaptı. Görev süresi boyunca hisse senedi fiyatı 149 dolara yükseldi ve hisse başına 200 dolar hedefinin gerisinde kaldı Kurulu tarafından kurulduğu söyleniyor.

Dennis Muilenburg McNerney'i takip etti. Onun liderliğinde hisse senedi fiyatı yaklaşık 422 dolara yükseldi. 10 Mart 2019'daki ikinci 737 MAX kazasından ve üç gün sonra küresel olarak durdurulmasından sonra hisse senedi fiyatı 320 dolar civarında seyrediyordu. Muilenburg Aralık 2019'da kovuldu ve ertesi ay görevi David Calhoun devraldı. Üç ay sonra Kovid-19 salgını patlak verdi. Boeing'in hisse senedi fiyatı önümüzdeki iki yıl içinde diğer borsalarla birlikte düştü.

2 Kasım 2022 itibarıyla piyasanın toparlanması ve Boeing, 2018'den bu yana ilk analist-yatırımcı gününü gerçekleştirdi. Etkinlik sırasında Calhoun, Boeing'in yeni uçağı bir sonraki uçuşun ortasına kadar “tanıtmayacağını” duyurdu. on yıl (yani 2035'te). Analistler bunu beğendi ve hisse senedi ertesi hafta yükselişe geçti.

Ancak Calhoun, Boeing'in gemisini tamir edemedi. Üretim, teslimat gecikmeleri, büyük indirimler, ticaret ve savunma bölümlerindeki kayıplar ve son olarak iş hayatındaki güvenlik kaygıları görev süresine damgasını vurdu.

25 Mart'ta Boeing, Calhoun'un 2024 sonunda emekliye ayrılacağını duyurdu. Başkan Larry Kellner yönetim kuruluna yeniden seçilme talebinde bulunmayacak. Boeing Ticari Uçaklar CEO'su Stan Diehl, derhal geçerli olmak üzere emekli oldu. Yatırımcılar başlangıçta Boeing'in hisse senedi fiyatını haber üzerine yükseltti ve duyuru öncesi seviyelere geri döndü.

Calhoun bugüne kadarki görev süresinde nasıl bir performans sergiledi? Aşağıda iki grafik bulunmaktadır: biri hisse senedi fiyatını gözden geçirir; Diğerleri indirimleri ve ücretleri gözden geçirir.

READ  Fort Worth şehir merkezindeki bir otelde meydana gelen gaz patlamasında 11 kişi yaralandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir