Aile, kurbanın cesedinin Baltimore Köprüsü'nden çıkarıldığını söyledi

Yetkililer Cuma günü söyledi Bir ceset daha çıkarıldı Baltimore köprüsünün çökmesi sonucu bir inşaat işçisinin öldüğü sanılıyor.

Key Bridge'in çöküşüne müdahaleyi yöneten bir grup kuruluş olan Birleşik Komuta'ya göre, dalış ekipleri Cuma günü sabah 10:30 civarında 38 yaşındaki Manor Suazo Sandoval'ın cesedini buldu.

Kardeşi Carlos Alexis Suazo Sandoval, aile üyelerinin kısa sürede yetkililerden haber aldığını söyledi. İspanyolca WhatsApp mesajında ​​”Bu 1 numaralı hedef” diye yazdı. “Tanrıya şükür.”

Yetkililer, aralarında Suazo Sandoval'ın da bulunduğu Key Köprüsü'ndeki obrukları tamir eden altı inşaat işçisinin geçen hafta bir geminin alabora olması sonucu öldüğüne inanıldığını söyledi. Baltimore'dan Alejandro Hernández Fuentes (35) ve Dundalk, Maryland'den Dorlian Ronial Castillo Cabrera (26) adlı iki işçinin cesetleri geçen hafta zaten bulunmuştu ve yetkililer diğer dört işçiyi arıyordu.

Cuma günü sudan başka cesetlerin çıkarılıp çıkarılmadığı belli değildi. Maryland Eyalet Polisi Başkomiseri Albay Roland L. Butler Jr. Cuma akşamı yaptığı açıklamada, “Aileler hâlâ sevdiklerini bulup bulmadığımızı duymayı bekliyor” dedi.

Butler, “Sizi temin ederim ki, bu ailelerin her biri için bir kapanış bulmaya tamamen kararlıyız” dedi.

Suazo Sandoval'ın yeğeni Hector Guardado daha önce Washington Post'a, ailenin amcasının naaşını memleketi Honduras'ta gömmeyi umduğunu söylemişti.

İki çocuk babası ve FC Motagua futbol takımının ateşli bir taraftarı olan Suazo Sandoval, aile üyeleri tarafından kasabasında girişimci bir aile babası olarak hatırlanıyor. Aile üyelerinin orada küçük bir otel açmasına yardımcı oldu.

Guardado, Cuma günü İspanyolca verdiği röportajda “Aile olarak acı çekiyoruz” dedi. Ailenin öğle saatlerinde yetkililerden aldığı haberlerin “sert ama aynı zamanda rahatlatıcı” olduğunu söyledi.

“Sonunda istediğimiz tek şey cesedini bulmaktı” diye ekledi.

Guardado, Suazo Sandoval'ın cesedinin bir adli tıp görevlisinin yanında olduğunu ve bir cenaze evine teslim edileceğini ve ardından hafta sonu Maryland'deki aile üyelerine teslim edileceğini söyledi. Guardado, ailenin amacının naaşını Honduras'ın dağlık batısındaki memleketi Asagualpa'ya geri götürmek olduğunu söyledi ve “ona hak ettiği şekilde saygılı bir şekilde veda etmek” dedi.

READ  Panama Seçimi: Panama halkı yeni bir başkan seçmek için oy kullandı

Suazo Sandoval, yaklaşık yirmi yıl önce Honduras'tan Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmek üzere ayrıldı ve uzun süredir ailesini görmek için geri dönmeyi umuyordu.

“Kasaba onu bekliyor. Şehir kendi oğlunun geri dönmesini bekliyor” dedi Curtado. “Buradan sonra hikaye değişiyor ve amcamı memleketine getirip buraya gömeceğiz.”

Justin Juvenal bu rapora katkıda bulunmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir