Baidu'nun Ernie AI sohbet robotu, Samsung'un yeni Galaxy S24 akıllı telefonlarına güç verecek

Samsung Elektronik A.Ş. Galaxy S24 akıllı telefonlar, 15 Ocak 2024 Pazartesi günü Seul, Güney Kore'de düzenlenen bir medya önizleme etkinliği sırasında. Dünyanın bir numaralı akıllı telefon üreticisi olan Samsung, bu yıl daha fazla satış elde etmenin anahtarı olarak yapay zekaya güveniyor. . Fotoğrafçı: Getty Images aracılığıyla Seongjoon Cho/Bloomberg

Seong Joon Cho | Bloomberg | İyi resimler

Hoşçakal AI Cloud, Ernie sohbet robotunu Samsung'un Galaxy S24 akıllı telefonlarıyla entegre edecek ve diğer özelliklerin yanı sıra kullanıcıların çağrıları gerçek zamanlı olarak tercüme etmesine olanak tanıyacak.

Ernie, Çinli teknoloji devinin, kullanıcıların istemlerine insan benzeri yanıtlar üretebilen, yapay zeka teknolojisiyle desteklenen bir sohbet robotu olan OpenAI'nin ChatGPD'sine verdiği yanıttır.

Bu, Samsung'un yapay zeka destekli özelliklere sahip en yeni Galaxy S24 serisini açıklamasından bir hafta sonra, Güney Koreli elektronik devi rekabetin ilerisinde kalmaya çalışırken geldi. ElmaTeknolojiye sahip yeni iPhone'lar.

Şirketler yaptıkları açıklamada, “Artık Ernie'nin anlama ve oluşturma yetenekleriyle donatılmış olan gelişmiş Samsung Note Assistant, tek bir düğmeye tıklamayla içeriği çevirebilir ve uzun içerikleri net, akıllıca organize edilmiş formatlara yoğunlaştırabilir ve ayrıntılı metinleri organize edebilir.” dedi.

Samsung, Çin'deki ilk 5 akıllı telefon satıcısı arasında yer almıyor.

Perşembe günü ITC verilerine göre Apple, 2023 yılında sevkiyat açısından Çin'deki en büyük akıllı telefon satıcısı oldu ve ülkede %17,3 pazar payı elde etti. Honor %16,8 pazar payıyla ikinci sırada yer alırken onu Vivo, Huawei ve Oppo takip ediyor.

Ernie 4.0 sürümü piyasaya sürüldü Ekim ayında. Baidu, bunun “Ernie Vakfı modelinin daha güçlü bir versiyonu” olduğunu ve tam anlama, yaratma, akıl yürütme ve hafıza yeteneklerine sahip olduğunu söylüyor.

Baidu, Ernie 4.0'ın yeteneklerinin çok daha gelişmiş olduğunu iddia ediyor. OpenAI'nin GPT-4 modeli.

READ  Nick Saban neden emekli oldu? Koç Alabama'dan ayrılma kararını açıklıyor

CEO Robin Li, Ekim ayındaki Baidu World 2023 etkinliğinde “Ernie botun çevrimiçi sürümüyle karşılaştırıldığında önemli ölçüde iyileştirildi ve artık GPT-4'ten daha az değil” dedi.

Baidu, Aralık ayı sonlarında, Ernie Bot'un, şirketin chatbot'unu halka açık hale getirmesinden bu yana geçen dört ayda 100 milyon kullanıcıyı aştığını ve bunun gibi rakiplerle rekabet ettiğini söyledi. TencentHunyuan ve Ali BabaDongqi Qianwen, Çin'de Üretken Yapay Zeka hakkında.

ChatGPT, Kasım 2022'deki lansmanından iki ay sonra aylık 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştı.

Baidu'nun hisseleri ertesi yıl zorlu bir başlangıç ​​​​yaptı Medya raporları Siber savaşı denetleyen Halk Kurtuluş Ordusu'na bağlı kuruluş, yapay zeka sistemini Ernie üzerinde test ettiğini söyledi. Baidu haberi yalanladıŞirketle “herhangi bir ticari işbirliğinde bulunmadığı” belirtiliyor.

Baidu hisseleri bugüne kadar %7,53 oranında düşüş gösterdi.

Pazar istihbarat firması ITC bunu 2024 yılına kadar söyledi. Yapay zeka işlevleri de kişisel cihazlara entegre edilecek Akıllı telefonlar da dahil olmak üzere yarı iletken teknolojisindeki gelişmelerden hareketle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir