Yolsuzluk planına ilişkin yeni iddialarda Senatör Menendez, Katar'dan hediye almakla suçlanıyor

Gerçek Sunucu/Getty Images

Senatör Bob Menendez, 18 Ekim 2023'te Washington DC'de Capitol Hill'de Senato Dış İlişkiler Komitesi onay duruşmasını izliyor.



CNN

Federal savcılar, Sen. Bob Menendez, çok yıllı bir yolsuzluk planının parçası olarak Katar'dan yarış arabası biletleri ve diğer hediyeleri kabul etmekle suçlanıyor; Körfez ülkesi, New Jersey Demokratının görevdeyken yardım etmekle suçlandığı başka bir yabancı ülke olarak Mısır'a katılıyor.

Savcılar iddia ediyor İzinsiz giriş iddiası Menendez'in rüşvet ve gasp planı, başlangıçta belirtilenden bir yıl daha uzun bir süre olan 2023 yılına kadar devam etti. Salı günü kamuoyuna açıklanan yeni iddianame, bir sanığa yöneltilen resmi suçlamaları sıralayarak orijinal iddianameyi değiştiriyor.

İddianameye göre Menendez, yeni suçlamalar arasında, Taips'in bir yatırım fonundan milyonlarca dolar almasına yardım etmesi karşılığında işbirlikçilerinden biri olan New Jersey'li emlak geliştiricisi Fred Taips'ten para aldı. Katar. Savcılar, senatörün ayrıca Katar'a yardım etmek için adımlar attığını iddia ediyor.

Menendez, eşi Nadine Menendez, Daibes ve New Jersey'li iki iş adamı geçen yıl bir rüşvet planının parçası olarak suçlanmıştı. Herkesin var Masum suçlamalara.

Menendez, rüşvet suçlamalarına ek olarak, sanıklardan birinin helal ihracat işinde tekel kazanması karşılığında ülkeye yardım etmek için adımlar atarak Mısır hükümetinin yabancı ajanı olarak hareket etmekle de suçlanıyor. Menendez'in var Herhangi bir yanlışı şiddetle reddetti.

Son iddianamede Menendez'in kasetleri Katar kraliyet ailesinin bir üyesine ve yatırım yapmak isteyen bir Katar yatırım şirketinin başkanına tanıttığı iddia ediliyor. İddianameye göre, Katar Yatırım Fonu yatırımı değerlendirirken Menendez, Katar hükümetini destekleyen çeşitli basın açıklamaları yaptı.

Savcılar, “Menendez'in bu açıklamaları Taibes'e sağladığını, böylece Taibes'in bunları Katarlı yatırımcı ve Katar yatırım şirketiyle bağlantılı Katar hükümeti yetkilileriyle paylaşabileceğini” iddia etti.

READ  Yaş meselesi neden Biden'ı Trump'tan daha fazla etkiliyor?

Ağustos 2021'de senatör, Katar hükümetini övdüğü bir basın bülteni göndererek kendisine şu mesajı gönderdi: “Onları göndermek isteyebilirsiniz. İddianamede “Serbest bırakacağım” yazıyordu. Ertesi ay, Katar hükümetinin Manhattan'da düzenlediği özel bir etkinliğe katıldıktan sonra Taibes, Menendez'e 23.990 dolar değerindeki lüks saatlerin fotoğraflarını göndererek “Bunlardan birine ne dersiniz?” diye sordu. O sordu. İki gün sonra Menendez, kasetleri, Katar'ı destekleyen Senato kararını takip eden bir web sitesine bağlantı gönderdi.

Birkaç ay sonra Ocak 2022'de Menendez, potansiyel bir yatırımı görüşmek üzere Londra'da Tabez ile yapacağı toplantı öncesinde Katarlı yatırımcıya şunları söyledi: “Arkadaşımın bu ayın 15'inde sizinle buluşacağını anlıyorum. İkinizin de müzakere ettiği gibi bunun olumlu ve karşılıklı yarar sağlayan bir çözümle sonuçlanacağından eminim” dedi.

Mayıs ayında, senatörün talebi üzerine Katarlı bir yetkili, Nadine Menendez'in yakın akrabasına 2022 Formula 1 Grand Prix'si için bilet verdi.

Aynı ay, senatör, Taibes ve iki Katarlı yetkili arasındaki toplantının ardından Katar Yatırım Fonu, Taibes'in şirketiyle ortak girişime girmek için bir niyet mektubu imzaladı. Daha sonra iddianameye göre Teibes, Menendez'e bir külçe altın verdi.

Geçtiğimiz yıl Katar Yatırım Şirketi bunu resmileştirdi ve Taibs'e milyonlarca dolar yatırım yaptı. İddianamede Menendez'in, o yılki Formula 1 Grand Prix yarışına dört bilet de dahil olmak üzere Katarlılardan yardım almaya devam ettiği iddia ediliyor.

Savcılar, Menendez'in mali açıklamalarında Katar ve Tabez'den gelen altın külçeleri ve bahis biletleri de dahil olmak üzere hediyelerden bahsetmediğini söyledi.

Bu hikaye ek ayrıntılarla güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir