Volkswagen işçileri NLRB'ye UAW'ye katılmak için oy kullanması için dilekçe verdi

Tennessee'deki Volkswagen işçileri, federal yetkililerden Birleşik Otomotiv İşçileri'ne katılmak için fabrika çapında bir referandum düzenlemelerini isteyerek Güney'de sendikalaşan ilk büyük otomobil fabrikası olma yolunda büyük bir adım attı.

Tenn. Chattanooga'daki bir fabrikadaki işçiler Pazartesi günü Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu'na bir dilekçe vererek sendikaya katılmak için bir seçim yapılması talebinde bulundular ve bu dönüm noktasına ulaşan UAW'nin güneydeki hedeflerinden ilki oldular.

UAW, erişimini Orta Batı'nın ötesine genişletmek amacıyla aralarında Tesla, Honda ve Toyota'nın da bulunduğu bir düzineden fazla şirketin ABD fabrikalarını hedef alıyor.

Onlarca yıldır UAW'nin ana otomotiv emekçileri Detroit'in Üç Büyük üreticisinden geliyor: Ford, General Motors ve Jeep üreticisi Stellantis. Sendikanın Güney'deki fabrikalara girme yönündeki geçmişteki girişimleri başarısızlıkla sonuçlandı.

Bu iddialı çaba, UAW'nin sonbaharda Ford, General Motors ve Stellandis ile yeni sözleşmelerde rekor artışlar ve başka tavizler kazanmasının ardından geldi. Sendika, bu sözleşmelerin ülke çapındaki otomotiv işçilerine olan ilgisinin artmasına yardımcı olacağını umuyor.

UAW, başlangıçta işçilerin UAW'ye katılma isteklerini ifade eden sendika kartlarını imzalamalarını amaçlayan kampanyayı geçen yılın sonlarında Güney'de başlattı. Sendika, bir fabrikadaki işçilerin yüzde 70'i kaydolduktan sonra UAW'nin şirketin sendikayı tanımasını talep edeceğini söyledi. Aksi takdirde sendika, NLRB'den seçim düzenlemesini isteyeceğini söyledi.

UAW sözcüsü Nathan Junta Pazartesi günü sendikanın yüzde 70 eşiğine ulaşıp ulaşmadığını doğrulamayı reddetti.

Volkswagen sözcüsü Michael Lowder, UAW'nin şirketten sendikayı tanımasını istemediğini ancak NLRP'nin dilekçenin bir kopyasını VW'ye gönderdiğini söyledi.

Lowder, VW'nin “NLRB oylamasını tam olarak destekleyeceğini, böylece her yönetim kurulu üyesinin bu önemli kararda gizlilik içinde oy kullanma fırsatına sahip olacağını” söyledi. “Çalışanlarımızın demokratik süreç hakkına saygı duyuyoruz ve onların çıkarlarını kimin temsil edeceğine karar veriyoruz” diye ekledi.

READ  Kaliforniya, Waymo'nun Los Angeles ve Otoyollara Genişletilmesini Onayladı

NLRB sözcüsü Kayla Plato, dilekçenin alındığını doğruladı ve seçimle ilgili daha fazla ayrıntının önümüzdeki haftalarda açıklanacağını söyledi.

Güneydeki otomobil fabrikalarını sendikalaştırmaya yönelik geçmişteki çabalar, muhafazakar politikacıların yerel muhalefeti ve işçilerin şüpheciliği nedeniyle suya düştü.

Sendika, genç ve çeşitliliğe sahip çalışanların fabrikalara katılmasıyla işçilerin sendikalaşmaya yönelik tutumlarının daha olumlu hale geldiğini söylüyor.

Diğer otomobil fabrikalarında kart imzalama çalışmaları devam ediyor. Ocak ayında UAW, Alabama'daki Mercedes fabrikasındaki işçilerin yüzde 30'unun sendika kartı imzaladığını söyledi. Geçen ay Alabama'daki Hyundai fabrikasındaki işçiler de bu dönüm noktasına ulaştı. Sendika dedi ki.

Güney'deki otomobil fabrikalarının çoğu yabancı otomobil üreticilerine veya Tesla gibi yeni kurulan şirketlere ait. Üreticilerin yer seçmesinin nedeni kısmen yerel yasaların ve geleneklerin sendikaların örgütlenmesini zorlaştırmasıydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir