'Star Trek' ve 'Captain Marvel' yıldızı Kenneth Mitchell 49 yaşında öldü

“Star Trek: Discovery” dizisi ve “Captain Marvel” filmindeki rolleriyle tanınan Kanadalı aktör Kenneth Mitchell Cumartesi günü hayatını kaybetti. Kendisi 49 yaşındadır.

Beş yıldan fazla bir süredir felç ve ölüme neden olan nörolojik bir hastalık olan amyotrofik lateral skleroz veya ALS ile yaşıyordu. Bir deyim Bay. Mitchell'in ailesi sosyal medyada paylaşımda bulundu.

“Captain Marvel”da süper kahraman Carol Danvers'ın babasını canlandırdı. “Jericho” dizisinde Eric Greene'i, “Jericho” dizisinde Joshua Dodd'u, “Mucize” filmindeki hokey oyuncusu “Nancy Drew” karakterini canlandırmasıyla tanınıyor ve çok sayıda film ve televizyon dizisinde rol aldı.

Bay. “Yıldız Savaşları: Keşif” “Star Trek: Lower Decks” bölümünde birkaç karakteri seslendirdi.

2017 yılında yapılan bir röportajda StarTrek.comİzleyicilerin, Star Trek evreninde on yıllar boyunca değişen insan savaşçılar olan Klingonlar hakkında farklı düşünmelerini sağlamayı umduğunu söyledi.

2017'de StarTrek.com'a “Birinin iyi ya da kötü olması perspektifle ilgilidir, o kültürü anlamakla ilgilidir” dedi. “Programımızda Klingonlar hakkında bilgi ediniyorsunuz ve sonra insanlar bizim gerçek olup olmadığımıza karar veriyor. Kötü adamlar.”

Bay. Mitchell, eşi aktris Susan May Pratt ve çocuklarıyla birlikte Los Angeles'ta yaşıyordu. 25 Kasım 1974'te Toronto'da Diane ve David Mitchell'in çocuğu olarak dünyaya geldi.

2018 yılında Sn. Mitchell'e ALS teşhisi konuldu Bir deyim ağustos ayında sosyal medyada paylaşılmıştı. Röportajında ​​teşhisini açıkladı İnsanlar dergisi 2020 yılında öğrendiği andan itibaren “Sanki birisinin ciddi bir hastalığı olduğunun söylendiği o sahneyi izliyormuşum gibi” dedi. “Bu tam bir inanamama, şok” diye ekledi.

Bay. Mitchell, ailesiyle daha fazla zaman geçirmeye odaklandığını ve Kanada'ya geri dönmesini gerektiren bir dizide başrol oynamayı reddettiğini söyledi. PEOPLE'a “Nancy Drew” dizisinin yapımcılarının da gerektiğinde dublör kullanarak hastalığına uyum sağladığını söyledi. Oturmasına izin veren diğer rollerin kendisi için yaratıldığını ekledi.

READ  Gazze'de 200 kişinin öldürülmesinin ardından İsrail güçleri ile Hamas arasında çatışma çıktı.

“Bu hastalık kesinlikle korkunç” dedi Bay. Mitchell, geçen yıl sahilde tekerlekli sandalyede gün batımını izlediği bir fotoğrafın eşlik ettiği gönderisinde bunu söyledi. “Tüm olumsuzluklara rağmen hala şükredecek çok şey var” diye ekledi.

Ailenin ifadesine göre Sn. Mitchell'in hayatta eşi, çocukları Lila ve Kallum, ebeveynleri ve diğer aile üyeleri kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir