Polis Sidney'de polisin erkek arkadaşı tarafından öldürüldüğü iddia edilen çiftin cesetlerini buldu

MELBOURNE, Avustralya (AP) — Salı günü polis şunu buldu: Bir çiftin cesetleri Reddedilen bir polis memurunun erkek arkadaşı tarafından vurularak öldürüldüğü iddia edildi.

Polis Salı günü, geçen hafta Pazartesi günü Bird'ün Sidney'deki evinde vurularak öldürüldüğü iddia edilen eski TV muhabiri Jessie Bird (26) ve uçuş görevlisi ortağı Luke Davies (29)'in cesetlerini buldu.

Suç, Sidney Gay ve Lezbiyen Mardi Gras organizatörlerinin polisten bu hafta sonu yıllık yürüyüşlerinde yürüyüş yapmamalarını istemesine yol açtı; polis komiseri bu kararı onları yeniden değerlendirmeye çağırdığını söyledi.

Geçtiğimiz yılın sonlarına kadar Baird'le çıkan Yeni Güney Galler Polis Gücü'nden Kıdemli Memur Beau Lamar-Condon, Cuma günü her iki erkeği de öldürmekle suçlandı.

Polis, Lamare'nin Salı günü erken saatlerde onlara Sidney'in yaklaşık 200 kilometre (124 mil) güneybatısındaki kırsal bir bölgede bulunan cesetlere yönlendiren bilgileri verdiğini söyledi.

Mardi Gras Yönetim Kurulu, Avustralya genelindeki LGBTQIA+ topluluklarının Cumartesi günkü geçit töreninde kutlama yapmayı planlayan bir çiftin kaybından dolayı perişan olduğunu söyledi.

“Sydney Gay ve Lezbiyen Mardi Gras Kurulu, bu yıl NSW'de bir polis geçit töreni düzenlemenin, son olaylardan zaten derinden etkilenen topluluklarımızdaki sıkıntıyı artırabileceğine inanıyor. Kurul, polisin 2024 geçit töreninde yürümemesini talep etme kararı aldı. ” dedi kurul Pazartesi günü geç saatlerde yapılan bir açıklamada.

“Bu karar hafife alınmadı, özellikle de yürüyüşe katılan NSW Polisi üyelerinin çoğunun LGBTQIA+ topluluğunun üyeleri olması ve bu trajedinin etkisini bizimle birlikte yönetmesi nedeniyle. Ancak bu yılki etkinliğe katılımlarının mevcut sıkıntı ve keder duygularını yoğunlaştırabileceğine inanıyoruz.” diye ekledi.

Kurul, 28 yaşındaki katil zanlısının geçmişte yürüyüşlere katıldığını kaydetti.

2006 yılından bu yana her yıl düzenlenen geçit törenine katılan Polis Komiseri Karen Webb, kurulun kararını yeniden gözden geçirmesi yönünde çağrıda bulunmak üzere Salı günü organizatörlerle bir araya geleceğini söyledi.

READ  NASA'nın aya dönüş planı başarılı oldu

Webb, “Burada homofobik bir nefret suçuyla karşı karşıya değiliz. Bir aile içi cinayetle karşı karşıyayız ve… Mardi Gras yönetim kurulunun bu konuda aldığı tutumdan hayal kırıklığına uğradım” dedi.

Webb, “Bu noktada topluluğumuzdaki herkesin bir araya gelme zamanı geldi. Katılımdan bahsediyoruz, çeşitlilikten bahsediyoruz ve bence bu topluluğun bir kısmını dışlamak yanlış mesaj veriyor” diye ekledi.

Free State milletvekili ve eşcinsel aktivist Alex Greenwich, polisin yürüyüş yapmasına izin verilmesi gerektiği konusunda Webb'le aynı fikirdeydi.

Greenwich, “LGBTQ topluluğunun polisin bizi korumak için orada olduğunu ve suçları onlara bildirebileceğimizi bilmesi gerçekten önemli. Burada polis tarafında yapılacak çok iş var” dedi.

Eyalet muhalefet milletvekili Jackie Munro, eyalet hükümetinin polisi dışarıda bıraktığı için turistlerin büyük ilgisini çeken etkinlikten sağlanan fonu geri çekmesi gerektiğini söyledi.

Monroe, “Birkaç kişinin eylemlerine dayanan bir örgütün, bütün bir örgütü fesat köşesinde desteklemesi fikri kabul edilemez.” dedi.

Eyalet Başbakanı Chris Minnes, polisin yürüyüşe izin verilmesini umduğunu söyledi ancak hükümet fonunun geri çekilmesi ihtimalini reddetti.

“Bunu yapmayacağım. Biz konuşurken yüzbinlerce insan Sidney'e doğru yola çıkıyor. Bu, bu yılki geçit törenini sona erdirir, gerçekleşmeyecek ve bunun mevcut duruma nasıl bir faydası olur? Minnes gazetecilere söyledi.

Eşcinsel bir aktivist olan Protestoda Gurur'un sözcüsü Charlie Murphy, toplumdaki acı ve ezici öfke nedeniyle polisin izin vermesi durumunda diğer derneklerin geçit törenini boykot edeceğini söyledi.

Mardi Gras, 1978'de Sydney'de eşcinsel karşıtı bir sokak protestosu olarak başladı ve polis tarafından şiddetle dağıtıldı. Üniformalı polis memurları 1998'den bu yana saygı ve destek göstergesi olarak yürüyüş yapıyor.

Sidney doğumlu Başbakan Anthony Albanese, polis ile LGBTQ topluluğu arasındaki ilişkilerin 1978'den bu yana çok yol kat ettiğini söyledi.

READ  MWC 2024'ün en iyi teknolojisini şimdi edinin

Albanese, “Polisin yürümesinin harika olduğunu düşünüyorum” dedi.

“İlişkiler değişti ve olumlu, ancak anlıyorum ki özellikle Sidney'deki queer topluluğu bu büyük trajedinin acısını çekiyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir