Oklahomalı genç sonunda yenilmez oyunu yendi: Tetris



CNN

Görünüşe göre Oklahoma'dan 13 yaşındaki bir çocuk sonunda neredeyse başarıyordu İmkansız: Tetris'i yendi.

Willis Gibson'ın klasik video oyununda 157. seviyeye ulaşan ilk insan oyuncu olduğuna inanılıyor.

Oyunun çökmesiyle birlikte Gibson, “Ayrılmak üzereydim, parmaklarımı hissedemedim” dedi. Video Salı günü YouTube'da yayınlandı.

Gibson, videonun açıklamasında “Bu oyunu oynamaya başladığımda, oyunu geçmeyi veya yenmeyi hiç beklemiyordum” diye yazdı.

Gibson'ın “Blue Scooty” ekran adı altında yayınladığı 38 dakikalık viral oyun videosu, bağımlılık yaratan ve kalıcı oyun için nostaljideki en son yükselişi temsil ediyor. Sovyet mühendisi tarafından geliştirildi 1984 yılında Nintendo Entertainment System ile popüler hale geldi.

Bugüne kadar Tetris'in 200'den fazla resmi çeşidi en az 70 sistemde piyasaya sürüldü. Dünya rekoru Guinness Dünya Rekorları'na göre. Electronic Arts tarafından geliştirilen mobil versiyon 2006 yılında piyasaya sürüldü ve 100 milyondan fazla kopya satarak tüm zamanların en çok satan üçüncü video oyunu oldu. Hewlett Packard Raporu Geçen sene.

AGameScout/Youtube'dan

Willis Gibson'ın rekor kıran Tetris oyununun canlı yayınının ekran görüntüsü

Yaratıcı, oyunu yarattıktan hemen sonra bağımlısı olduğunu söyledi.

Alexey Pazhitnov 2019'da CNN'e “Bu prototip versiyonunu oynamayı bırakamadım çünkü şekilleri bir araya getirmek çok bağımlılık yapıcıydı” dedi.

Tetris, yaratılışından sonra hızla yayıldı ve gücünü öyle bir kurdu ki, Soğuk Savaş döneminin başlangıç ​​hikayesi bir dönüm noktası oldu. Film Mart ayında Apple TV+'ta.

Electric Playground dizisinin oyun uzmanı Victor Lucas, “Bizimle ilkel düzeyde bağlantı kuruyor” diyor ve şöyle devam ediyor: “Dama veya satranç gibi video oyunlarını çok net bir şekilde aşıyor. Bu, herhangi bir insanın anında yaşayabileceği ezici teatral deneyimlerden biri.” anlayın ve sonsuza kadar onun tarafından tüketilin.”

READ  Güneş tutulması için bulut örtüsü tahminine hızlıca göz atın

Oyun basittir: Düz sıralar oluşturmak için farklı şekillerdeki düşen blokları manipüle edin ve eşleştirin. Seviye yükseldikçe bloklar daha hızlı düşer.

Günümüzün diğer video oyunları hikayeler, yüzlerce karakter, sinematik görseller ve çok daha fazlasını sunuyor Canlı Travis Scott konserleriBazı uzmanlar Tetris'in basitliğinin onu onlarca yıldır popüler tuttuğunu söylüyor.

Her ne kadar Tetris baştan sona aynı kalsa da Onlarca yıl boyunca oynama şekli gelişti. 2011 yılına kadar oyuncular 29. seviyenin geçerli tek seviye olduğuna inanıyorlardı çünkü bu seviye oyunun en hızlı temposuna sahipti.

Video oyunu uzmanı ve danışmanı Scott Steinberg, CNN'e şunları söyledi: “İnanılmaz derecede iyi tasarlanmış ve nesiller boyu oyuncuları büyüledi. Sürekli olarak, ustaların bile üstesinden gelmekte zorlandığı yeni zorluklar sunuyor.”

Tetris'in kalıcı gücü oyunun basitliğinden ve zorluğundan kaynaklanmaktadır.

Bu seviye 29 bariyeri aşıldığında, oyuncular Klasik Tetris Dünya Şampiyonası gibi turnuvalarda “hiper vuruş” ve “yuvarlanma” gibi tekniklerle giderek daha yüksek seviyelere ulaşmaya başladı.

Gibson 2023 Dünya Şampiyonası'nda üçüncü oldu. Gibson rekor kıran bir insan oyuncu olmasına rağmen Tetris oynayan yapay zeka, oyun parametrelerini manipüle ederek 2021'de 236. sıraya yerleşti.

Hatta çok az video oyununun yapımı ve görünümü Hollywood'dan çıkan birçok film kadar pahalıya mal oluyor, ancak yine de basit, zarif, inanılmaz derecede erişilebilir ve her yaştan insanın keyif alabileceği bir oyun için söylenecek çok şey var. arka plan,” Scott Steinberg CNN'e söyledi. “Bazen basit olan en iyisidir ve en iyi oyunlar gerçekten zamana karşı dayanıklıdır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir