NBA All-Star Hafta Sonu: Steph Curry, Sabrina Ionescu'yu Yenerek Basketbolun En İyi Üç Sayı Atıcısını Kazandı



CNN

Biliyoruz Steph Curry ve Sabrina Ionescu Harika üç sayılık atışlar. Ama bu hafta sonu, Kimin en iyi olduğunu bulmalıyız.

İlk NBA vs. Curry, Cumartesi günü All-Star Hafta Sonu sırasında WNBA'deki üç sayı yarışmasında iki keskin nişancının karşı karşıya gelmesiyle uzun süredir devam eden tartışmayı çözmek için Ionescu'yu az farkla mağlup etti.

Golden State Warriors yıldızının 29 puanı, New York Liberty yıldızının ise 26 puanı vardı.

Ionescu, TNT yayınında NBA ve WNBA oyuncuları arasındaki “anlatımı değiştirmekten” heyecan duyduğunu söyledi.

Ionescu, “Muhteşemdi” dedi. “Buraya gelip gösteri yapmak bu olayların ilki olmalı ama bunun ne anlama geldiğini anlamak gerekiyor. Anlatıyı değiştirmek ve bunu yapabilen en iyi kişiyle yapabilmek heyecan verici.

Üç puanlık şampiyon kemerini takan Curry, etkinliği ve Ionescu'yu övdü.

Curry, “İkimiz de bu sahnenin önünde olma ve heyecanla koşma fırsatını değerlendirdik ve bu şekilde performans sergilemek için çıtayı belirledi ve izlemek inanılmazdı” dedi. “Yani bu bir şey olabilir; bu ayakkabıları birisi doldurabilir mi bilmiyorum ama daha sık yapmamız gereken bir şey olabilir.”

Curry, iki kez NBA üç sayı yarışması şampiyonu ve lig rekorunu elinde tutuyor Kariyerinde çoğu üçlük atıldı (3.642)

Ancak 2023'te Ionescu, bir sezonda en çok üçlük atan WNBA rekorunu (128) kırdı. Geçtiğimiz sezon üç sayı müsabakalarında WNBA ve NBA'de tüm zamanların en skorer rekorunu kırarak olası 40 sayının 37'sini kaydetti.

Resmi açıklamaya göre köri shot Ionescu tarafından kullanıldığında NBA üç sayı çizgisinden NBA topları WNBA eşdeğerleri – çizgi biraz daha yakın ve top biraz daha küçük.

Ancak Ionescu, maç öncesinde yeteneğine güvenerek oyun alanını eşitlemek istediğini söyledi. “NBA çizgisinden şut atıyorum… ve alıyorum” dedi X'te yazdıEski adıyla Twitter'dı.

READ  Jared Goff, Lions'a 32 yıl aradan sonra ilk kez play-off zaferi kazandırdı

Yarışmanın bir parçası olarak Curry ve Ionescu'nun ilgili yardım kuruluşları NBA ve WNBA'dan bağış alacak. İkili, her normal atış 1.000 dolar değerinde, her para topu 2.000 dolar değerinde ve özel 29 fit 9 inçlik üç sayılık atışla siyahi topluluğun ekonomik olarak güçlendirilmesini amaçlayan NBA Vakfı için para toplama fırsatına sahip olacak. 3.000 $ değerindeki “STARRY Range Ball” olarak adlandırıldı.

Curry, “Bunun şimdiye kadarki en iyi şey olduğunu düşünüyorum” dedi. TNT'ye söyledi Ocak sonu.

“Güveni seviyorum, rekabeti seviyorum. Bu sahnede yeni bir format.

Ionescu üç sayılık atışlarıyla tanınıyor.

Bu arada G League oyuncusu Mac McClung, Shaquille O'Neal'ı muhteşem bir şekilde geride bırakarak üst üste ikinci NBA Smaç Yarışmasını kazandı ve Osceola Magic guardını lig tarihinde şampiyonluğunu koruyan beşinci oyuncu yaptı.

McClung'un 2,80'lik O'Neal'i, NBA efsanesinin elinden bir basketbol topunu alıp neredeyse 30 cm kısa bir mesafede fileye atarak jüri üyelerinden 50 puanla mükemmel bir puan aldı.

Mack McClung, NBA efsanesi Shaquille O'Neal'in üzerinden topu smaçladı.

25 yaşındaki oyuncu, TNT yayını sonrasında arka arkaya şampiyonluklar kazanmaktan “onur duyduğunu” söyledi ancak performansını eleştirdi ve “Keşke kalabalığa daha fazlasını verebilseydim” dedi.

Gecenin tek mükemmel skorunu o gösterişli smaçla alırken, iki kişinin üzerinden atlaması da dahil olmak üzere önceki çabaları ona turnuvaya güçlü bir başlangıç ​​sağladı.

Boston Celtics'ten Jaylen Brown'ı yenerken, Miami Heat'ten Jaime Jacques Jr. ve New York Knicks'ten Jacob Taubin ilk turda elendi.

Geleneksel Üç puanlık maç Malik Beasley, Jalen Brunson, Tyrus Halliburton, Damian Lillard, Larry Markkanen, Donovan Mitchell, Karl-Anthony Towns ve Trae Young şampiyonluk için yarıştı.

Sonunda Milwaukee Bucks All-Star guardı Lillard, üç sayılık turnuva unvanını başarıyla korudu ve Jason Capono'nun 2007 ve 2008'de kazandığından bu yana arka arkaya kupa kazanan ilk oyuncu oldu.

READ  2023-24 NFL 18. Hafta play-off tahminleri ve sıralaması: Packers, Bills, Steelers yerlerini garantiledi

All-Star Hafta Sonu, Pazar günü, Cainbridge Fieldhouse'da oynanacak ve en iyilerin en iyilerinin birbirleriyle yarıştığı Indiana Pacers All-Star Maçıyla sona erecek.

Ligin en büyük yıldızlarından birçoğunun Indianapolis'te sıraya girdiği bu yılki geleneksel Doğu Konferansı vs. Oyun Batı Konferansı formatına geri döndü.

Giannis Antetokounmpo ve LeBron James sırasıyla Doğu ve Batı kaptanlığını yaparken, Joel Embiid bu ayın başlarında diz sakatlığı nedeniyle ameliyatı kaçıran en büyük isim oldu.

Cumartesi eylemi başladı NBA'in Tarihsel Siyah Kolejleri ve Üniversiteleri (HBCU), Virginia Union'ın Winston-Salem Eyaleti ile oynadığı maçta sergilendi.

Oyuncuların çok yönlü becerileri, Cumartesi akşamı yapılan beceri yarışmasında, gecenin en iyi yeteneklerinden bazılarının sergilendiği derin üç sayı yarışması ve smaç yarışmasıyla sergilendi.

Ve Pazar günü, NBA'in ikinci lig üyesi G League, hafta sonunun All-Star maçı öncesinde saat 13.30'dan itibaren Indian Convention Center'daki G League Park'ta kendi etkinlik serisine ev sahipliği yapacak. Maç saat 20.00'de (ET) başlıyor.

TNT Sports (eski adıyla Turner Sports olarak biliniyordu ve Warner Bros. Discovery Sports olarak kısaltılıyordu), CNN'e ait olan Warner Bros. Discovery'nin (WPT) bir bölümüdür.

CNN'den Ben Church bu rapora katkıda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir