Mark Zuckerberg serveti 28,1 milyar dolar artarak dünyanın en zengin 4'üncü adamı oldu

Mark Zuckerberg'in serveti için büyük bir geri dönüş

Facebook kurucu ortağının net serveti, Meta'nın üç aylık sonuçlarının Wall Street'in beklentilerini aşması ve hisselerinin yaklaşık %20 oranında artmasıyla 28,1 milyar dolara yükseldi. Şu anda 170,5 milyar dolar servetiyle gelmiş geçmiş en zengin adamdır ve Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde Bill Gates'i geride bırakarak dördüncü sıraya yerleşmiştir.

Zuckerberg'in 2022'nin sonlarında 35 milyar doların altına düşen serveti, teknoloji hisselerinin enflasyon ve faiz artışları nedeniyle düşüşe geçmesiyle 2023'te yeniden yükselecek.

İyimser sonuçlar Zuckerberg'e başka şekillerde de fayda sağlayacak: Sosyal medya devinin yatırımcılara dağıttığı ilk temettüden yılda yaklaşık 700 milyon dolar alacak.

Meta, Mart ayından itibaren A ve B Sınıfı adi hisselerine hisse başına 50 sentlik üç ayda bir nakit temettü dağıtacağını duyurdu. Bloomberg'in derlediği verilere göre Zuckerberg yaklaşık 350 milyon hisseye sahip olsa da, her üç ayda bir yapılan ödemelerde vergiler hariç 175 milyon doları evine götürüyor.

Meta Platformları A.Ş. CEO Mark Zuckerberg, Washington, DC, ABD, Çarşamba, Ocak 2019. 31 Ekim 2024 Senato Yargı Komitesi duruşması sırasında Kongre, sosyal medya sitelerini giderek daha fazla inceliyor. Zararlı içeriklerin çoğalması gençlerin ruh sağlığına zarar verebilir. Fotoğrafçı: Kent Nishimura/Bloomberg

Meta'nın temettü ödeme hamlesi, şirketin büyüme potansiyeline ilişkin görüşü hakkında bir sinyal gönderiyor. Hızla büyüyen teknoloji şirketleri çoğu zaman temettü dağıtmaktan kaçınarak kazançlarını yeni ürünler geliştirmek veya pahalı satın almalar yapmak için kullanıyor. Meta, yapay zeka girişimlerine büyük miktarda harcama yaparken, düzenleyici muhalefet nedeniyle satın alma beklentileri azalıyor.

Meta'nın yaklaşık 21.000 kişiyi işten çıkarması ve önceliklerini küçültmesinin ardından 2023'te hisseler neredeyse üç katına çıktı. Yeni temettü ve ilave 50 milyar dolarlık hisse geri alımları, yatırımcıların Zuckerberg'in yapay zeka ve metaware'lere yönelik uzun vadeli yatırımlarına daha fazla sabır vermesini sağlayabilir.

READ  Putin eleştirmeni Alexei Navalny Kuzey Kutup Dairesi hapishanesinde öldü

Zuckerberg, 2022 yılına kadar özel güvenlik masrafları ve 1 dolarlık taban maaşı da içeren toplam 27,1 milyon doları tazminat olarak evine götürüyor. Meta, geçtiğimiz yıl için yönetici tazminatını henüz açıklamadı.

Bir şirket sözcüsü yorum yapmaktan kaçındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir